Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Books & Love ! Happy New BookYear !



Η άσχημη και αλλόκοτη και ζοφερή, για πολλούς χρονιά, τελειώνει. Τα βιβλία της τελευταίας στιγμής άφθονα και δυνατά και εξαίσια. Η Εστία, η Άγρα, το Μεταίχμιο, οι Ροές, η Πόλις, ο Κέδρος, η Νεφέλη,και τόσοι άλλοι Δονκιχώτες του Ποιοτικού και του Ποιητικού στο πλάι μας, στο πλάι των διακαών αναγνωστών.

Μόλις κυκλοφόρησαν (και μας ενθουσίασαν) οι περίκομψες Σημειώσεις Πάνω στο Πόκερ του Guy Debord από τις εκδόσεις ΟΥΑΠΙΤΙ.

Ο κατ' εμέ, τον Μπαμπασάκη, σπουδαιότερος Αμερικανός συγγραφέας των τελευταίων δεκαετιών (ο Pynchon είναι εκτός πάσης συγκρίσεως και ταξινομήσεως), James Ellroy ολοκληρώνει την Τριλογία του Αμερικανικού Υπόκοσμου με το Αίμα Που Δεν Σταματάει Ποτέ, σε μετάφραση του μαιτρ Ανδρέα Αποστολίδη, πάντα από την Άγρα.  

Ο Λεφ Σεστόφ υπογράφει το πόνημα Λέων Τολστόι: Αυτός που χτίζει και γκρεμίζει κόσμους (μτφρ. Νάγια Παπασπύρου, εκδ. Ροές), ενώ από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί το Δεξιά κι αριστερά του μείζονος Joseph Roth (μτφρ. Πελαγία Τσινάρη), μια συναρπαστική καταβύθιση στο σύμπαν του Μεσοπολέμου.

Από το Μεταίχμιο μάς έρχονται οι Τοπικές Καταιγίδες, το καταιγιστικό μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Μπόιντ, μεταφρασμένο από την επιδέξια Αλεξάνδρα Κονταξάκη, η οποία μεταφράζει και τον τελευταίο Ίαν Ράνκιν, ήτοι τη Σκοτεινή Πλευρά. Από τον ίδιο οίκο και οι ήδη πολυσυζητημένοι Αρχάριοι του Raymond Carver, σε μετάφραση που παλαίμαχου Γιάννη Τζώρζη (ο οποίος, σημειωτέον, είναι από τους πρώτους που γνώρισαν στο ελληνικό κοινό δημιουργούς όπως ο Carver, ο Philip Larkin, κ.ά.). Για τους Αρχάριους, και, φυσικά, για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα βιβλία θα μιλήσουμε εκτενέστερα με το νέον έτος.

Αναμένουμε ιδέες, σκέψεις, σχόλια, συνεργασίες, βιβλία, προτάσεις, προσφορές στη διεύθυνσή μας (Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, Μαραθωνομάχων 23, Αθήνα 15124 [Μαρούσι]) και στο g_icaros@otenet.gr  

Εδώ ας σταθώ. Κάθε Καλό. Ευχές, θερμές και από καρδιάς, για το 2011 !

Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου