Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

RadioBooking


“Literature is one of the fucking major arts 
of the Western World!”
Μπερνάρ-Ανρύ Λεβί & Μισέλ Ουελμπεκ, Δημόσιος Κίνδυνος [σ. 255]



Στο www.clipartradio.gr, και στην εκπομπή Πύργος Ελέγχου, την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 8 με 10 το βράδυ, ο Μπαμπασάκης παρουσιάζει το λίαν ενδιαφέρον βιβλίο Δημόσιος Κίνδυνος, των Λεβί/Ουελμπέκ. Διαβάζει αποσπάσματα και σχολιάζει. Επίσης,  διαβάζει από το συγκλονιστικό και πολυσυζητημένο (και καλόν είναι να συζητηθεί κι άλλο!) μυθιστόρημα Η Δυνατότητα ενός Νησιού του Ουελμπέκ (μεταφρασμένα αμφότερα από τη Λίνα Σιπητάνου εκδ. Εστία).

«Έριξα ένα απελπισμένο βλέμμα στον Βενσάν: έμοιαζε να ταιριάζει σε αυτό το ψυχαγωγικό θέαμα παραλίας, περίπου όσο και ο Σάμιουελ Μπέκετ σε ραπ βιντεοκλίπ»
Μισέλ Ουελμπέκ, Η Δυνατότητα ενός Νησιού [σ. 254]

Επίσης, διαβάζει αποσπάσματα από τα βιβλία του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη Ανδρέας Δημακούδης (εκδ. ΑΣΕ = Αγροτικές Συνεταιριστικές Εκδόσεις) και Η Αρχιτεκτονική της Σκόρπιας Ζωής (εκδ. Άγρα).

«Βάλε ρακί και πιες. Μη δίνεις προσοχή σ’ όσα λέγονται. Σήκω με ορμή απάνω να καταπιείς τον διαβατάρη χρόνο»
Πεντζίκης, «Σύνοδος Σκιά» [Από τον  Δημακούδη, σ. 159].

Θα ακούσετε μουσικές των: Lester Young, Brad Mehldau, Alice Coltrane, Charles Mingus (και άλλων Ιερών Τεράτων της Jazz).


Προηγουμένως, πάντα στο www.clipartradio.gr και στην εκπομπή Μουσικές Εικόνες, η Ελεάννα Μαρτίνου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον ποιητικό/αιχμηρό/αποφθεγματικό λόγο του Antonio Porchia [βλ. http://www.poiein.gr/archives/334/index.html και http://www.antonioporchia.com.ar/siteENG/bio/index.htm ]. Με μουσικές post-rock, classic, progressive, alternative.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου