Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

RadioBooking

RadioBooking

Αύριο, Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στο Ραδιόφωνο της Μηχανικής Καρδιάς της Πόλης, στο Ραδιόφωνο των Μηχανικών του Χαμένου Χρόνου, στο www.clipartradio.gr :

Η Ελεάννα Μαρτίνου, στις Μουσικές Εικόνες, 6 με 8 το απόγευμα, παρουσιάζει το εξαιρετικό κείμενο «Φρίντα Κάλο» του John Berger, από το βιβλίο Θύλακες Αντίστασης (μτφρ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, εκδ. Αντίλογος). Μουσική: Stranglers, Björk, Johnny Cash, Moondog, Philip Glass, κ.ά. – μουσικά έργα επιλεγμένα με εκλεπτυσμένο γούστο.

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, στον Πύργο Ελέγχου, 8 με 10 το βράδυ, παρουσιάζει το κείμενο Σημειώσεις πάνω στο Πόκερ του Guy Debord (εκδ. ΟΥΑΠΙΤΙ). Διαβάζει ένα συγκλονιστικό διήγημα του μεγάλου Αμερικανού ποιητή και συγγραφέα Raymond Carver από το βιβλίο Αρχάριοι (μτφρ. Γιάννης Τζώρτζης, εκδ. Μεταίχμιο). Παρουσιάζει την Έκθεση και το Λεύκωμα/Βιβλίο Ανακύκλωση/Επανάχρηση/Οικειοποίηση – Πενήντα χρόνια ελλαδικού Ready Made 1960-2010, του Θανάση Μουτσόπουλου. Διαβάζει αποσπάσματα από το εξόχως ενδιαφέρον πόνημα Δημόσιος Κίνδυνος των Μισέλ Ουελμπεκ & Μπερνάρ-Ανρί Λεβί (μτφρ. Λίνα Σιπητάνου, εκδ. Εστία). Μουσική: Keith Jarrett, Miles Davies, Charlie Haden, Chet Baker, κ.ά.  – που σημαίνει jazz, ήγουν η κλασική μουσική του σήμερα.

«Συνεχίζουν, όπως και στα είκοσί μου χρόνια, να με συναρπάζουν αυτοί οι μεγάλοι ανένδοτοι που συνόδευσαν, αθόρυβα, την ιστορία της γενιάς μου» [Δημόσιος Κίνδυνος, σ. 219]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου