Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Radio BOOKSPOTTING 30 Δεκεμβρίου 2011



 


Κάθε Παρασκευή, 5 με 7 το απόγευμα. Bookspotting, Η Απόλυτη Εκπομπή για το Βιβλίο. Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης προτείνει βιβλία, συνομιλεί με συγγραφείς, επιλέγει μουσικές.

Αυτή την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου. Συνομιλούμε με τους συγγραφείς Σόνια Ζαχαράτου και Σπύρο Γιανναρά για τα βιβλία τους και για τις δραστηριότητές τους. Αποχαιρετούμε το 2011, φτωχό και άθλιο σχεδόν στα πάντα, αλλά πλούσιο σε βιβλία και ιδέες.

Αυτή την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου.  Εγκωμιάζουμε με το χέρι στην καρδιά τις νεόδμητες, εξόχως έξοχες και λίαν λεπταίσθητες εκδόσεις Περισπωμένη, που εισέρχονται δυναμικά στο σύμπαν του βιβλίου με δύο κορυφαία ποιητικά έργα, τις Ελεγείες του Ντουίνο του Rilke και τους Ύμνους στη Νύχτα του Novalis. «Επιβιώνει ο ήρωας, ακόμη και η καταστροφή του/ πρόσχημα ήταν για να υπάρξει η τελευταία του γέννηση» [Rilke].

Αυτή την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου. Επιλεγμένες μουσικές από την αχανή δισκοθήκη του Μπαμπασάκη, ένα ηχητικό ταξίδι στα πέρατα της οικουμένης: Ry Cooder και Ali Farka Toure, Pogues και Amadou & Mariam, Einsturzende Neubauten και Όμορφη Πόλη, Tom Waits και Rabi Abou-Khalil.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου