Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

The Booklovers/ Ανοίξαμε και Σας Περιμένουμε




Ειδήσεις που μοιάζουν με Διαφημίσεις
[24/ΧΙΙ/2010]


Η ανταπόκρισή σας μεγάλη και, κυρίως, συγκινητική και ελπιδοφόρα. Ακόμα μια προσπάθεια να αισθανθούμε ότι δεν χάλασε ο κόσμος, ότι παραμένουμε ανθρώπινοι και θαλπεροί, εμείς οι λάτρεις του βιβλίου.

* * *

«Σήκωνε το κεφάλι; Βιβλία! Το χαμήλωνε; Βιβλία! Δεξιά, αριστερά, παντού βιβλία» [Γουσταύος Φλωμπέρ, Βιβλιομανία, μτφρ. Ε. Χ. Γονατάς, εκδ. στιγμή]

* * *

Ετοιμάζονται σελίδες για τον Νίκο Καρούζο, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Αριστομένη Προβελέγγιο, τον Δημήτρη Πικιώνη, τον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη,τον Αλέξη Ακριθάκη, τον Γιάννη Κουνέλλη, τον Ανδρέα Εμπειρίκο, τον Γιώργο Σαραντάρη, τον Νίκο Εγγονόπουλο, τον Νίκο Νικολαϊδη, τον Ε. Χ. Γονατά, όσους αγαπήσαμε μέσα στα ερείπια μιας εποχής, όσους Έλληνες αισθανόμαστε δικούς μας, άφθαρτους, ανοξείδωτους, ακριβούς.

* * *

«Δικό μας είναι μόνον το τίποτε./ Δηλαδή η απόσταση./ Άθροισμα αποστάσεων θεωρούσε την ζωή ο Πεντζίκης./ Η απόσταση»
[Δημήτρης Δημητριάδης, Εμείς και οι Έλληνες, εκδ. Άγρα]

* * *

Ο Θάνος Σταθόπουλος, ο Νίκος Βλαντής, ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, ήδη μας τίμησαν με κείμενά τους. Τους ευχαριστούμε θερμά, και αναμένουμε πολλά και πολύτιμα από αυτούς!

* * *

«Αυτό, λοιπόν, είναι η λογοτεχνία, αν θες να μάθεις: το αίμα των γεγονότων»
[Αχιλλέας Κυριακίδης, Κωμωδία, εκδ. Πόλις]

* * *

Η Συντακτική Επιτροπή του Bookspotting [Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Ελεάννα Μαρτίνου, Ίων Παπασπύρου, Διαμαντής Τζεβελέκος] εύχεται Καλές Γιορτές σε όλους τους σελιδομανείς φίλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου